Jubilæumskoncert 2003

Cast:

Silvan: Søren Launbjerg
Adalena: Pernille Petersson
Jabbadoor: Anders Teigen
Atlas: Ulrik Cold
Miranda: Nicoline Siff Møller
Salene: Hanne Thordsen
Zan-Zan: Michael Mathiesen
Koptos: Johnny Jørgensen
Eunyppe: Frank Nielsen

+ 60 personers Atlantis All Stars kor

Instruktører: Peter Spies og Søren Launbjerg
Korinstruktør: Johnny Jørgensen
Kapelmester: Thomas Jaque

Ti år efter urpremieren på Bellevue lykkedes det at samle de oprindelige solister – dem som rollerne i sin tid blev skrevet til – til at synge rollerne ved hele to jubilæumskoncerter i Tivolis Koncertsal den 11. oktober 2003. Det var første gang i de ti år der var gået, at de originale stjerner kunne opleves på samme scene. Dog trådte Søren Launbjerg ind i stedet for brormand Henrik, men da Søren trods alt havde indsunget Silvan på den danske CD-indspilning, så kunne han både af konferencier og publikum i salen udråbes til “den ultimative Silvan”.

Solisterne blev bakket op af det 60-personers store kor Atlantis All Stars, der var specielt sammensat til lejligheden. Koret var en god blanding af medlemmer af koret Læderhalsene, suppleret med nogle af de bedste “veteraner” fra Atlantisopførelserne på Bellevue Teatret, Østre Gasværk Teater og Falconer Teatret.

Nogen af dem kunne opleves i deres gamle “roller”, hvilket bl.a. betød at Thomas Barsøe og Henrik Silas Winther indtog deres pladser som knap så unge skibsdrenge i “Stormen” og “Hold på Jabbadoor”, mens Frank Nielsen var Ypperstepræst i “Hold på Jabbadoor”.

Det var en gallakoncert med streg under “galla”, og det smoking- og kjoleklædte publikum i salen kunne opleve de kvindelige solister på scenen være iført kjoler, der var specielt kreeret til lejligheden af den kendte danske designer Lasse Spangenberg. Naturligvis var der også i orkestret flere af de musikere der sad bag instrumenterne på Bellevue, og på scenen kunne Søren Kaster guide publikum igennem koncerten som konferencier.

De to koncerter må siges at have været en bragende succes, egentlig var det kun meningen at der skulle have været afholdt en enkelt om aftenen, men da den blev udsolgt hurtigt besluttede man sig for at afholde en mere samme eftermiddag. Stemningen i salen var helt elektrisk, og det var som om at magien også spredte sig til scenen, hvor både solister og kor skinnede igennem i en fantastisk optræden. Der blev udgivet en DVD med optagelse fra koncerten, og den må næsten være en nødvendig bestanddel af enhver Atlantis-fans samling.

Solisterne
Johnny Jørgensen i Morgen på Atlantis
De tre powerkvinder i Terzetten
Stående bifald efter koncerten
Atlantis All Stars koret
Tre stolte "fædre" efter koncerten
Solisterne i mindre alvorlig form
Previous slide
Next slide