Jubilæumskoncert 2018

Cast:

Silvan: Søren, Henrik, Jacob og Jeppe Launbjerg
Adalena: Pernille Petersson
Jabbadoor: Anders Teigen
Atlas: Rikart Olander Købke
Miranda: Nicoline Siff Møller
Salene: Hanne Thordsen
Zan-Zan: Michael Mathiesen og Donald Andersen
Koptos: Johnny Jørgensen
Livilla: Mette Lykke Kofoed
Eunyppe: Frank Nielsen

Atlantis All Stars kor: Anna Christine Bauer, Charlotte Silau, Chris Cornaby, Christina Hansson, Daniel Hersig, Ditte Lykke Eckstein, Judy Oona Sommer, Liselotte Christensen, Martin Jantzen, Oliver Svensson, Peter Føhns, Peter Scheutz, Regitze Glenthøj, Simon Falk, Susan Torres Engelin, Susanne Ohrt, Sussie Chaline Lindström, Tom Aarup Larsen, Victor Flensburg

+ 300 personers folkekor

Instruktør: Annelouise Gomard
Korinstruktør: Peter Spies
Koreograf: Steffen Hulehøj Frederiksen
Kapelmester: Thomas Jaque

Musicalen Atlantis var en kæmpesucces på Bellevue Teatret i 1993, og derfor var det i oktober 2018 blevet tid til at fejre 25-års jubilæet med nogle storslåede koncerter, der hvor det hele startede.

Egentlig skulle der kun have været tale om to koncerter, men efter at begge disse koncerter meget hurtigt blev udsolgt blev der åbnet op for en tredje koncert – som også blev udsolgt. Derfor blev generalprøven inddraget, så der i alt var fire koncerter med alle de originale solister fra den oprindelige opsætning og nogle indlagte overraskelser undervejs, altsammen med musikalsk ledsagelse af kapelmester Thomas Jaque og hans orkester, hvoraf nogen også havde spillet med tilbage i 1993.

Solisterne var blevet forstærket af et 20-personers Atlantis All Stars kor, som foruden at synge kor på de store sange som Ouverturen, Stormen, Voldtægten og Hold dig til Helte, også indgik som solister de steder, hvor hovedrollerne ikke selv sang. Men det helt store clou kom, da der i andet vers af Hil Atlantis blev hejst et bagtæppe op, så Jabbadoor fra forscenen kunne byde velkommen til et 300-personers folkekor, hvilket gav både højlydt overraskelse og stående klapsalver fra publikum.

Udover denne – store – overraskelse blev publikum også forkælet af 3 x Launbjerg’er, som skiftedes til at synge Silvans sange undervejs, mens de var sammen om at synge Alle Andre Steder. Og i Hvor er du nu, Adalena var de blevet suppleret af storebror Jeppe i en helt ny á capella-version af sangen.
Den oprindelige Zan-Zan, Michael Mathiesen, fik til første og sidste koncert selskab på scenen af Donald Andersen i Hold dig til Helte, så publikum kunne opleve dem begge sammen, idet mange kender Donalds sang fra CD’en samt at have spillet rollen på Gasværket og på seneste Danmarksturné.

I det hele taget var der en fantastisk stemning i salen mellem publikum og de optrædende på scenen med stående bifald flere gange undervejs, og hvis der overhovedet var tvivl om kærligheden til det 25 år gamle værk, så blev det i hvert fald modbevist ved disse koncerter. Og hvem ved, måske er der mere i vente i fremtiden!

Alle solister foran Bellevue Teatret
Solistkoret øver kornumre
Første planlægningsmøde
Alle solisterne i samme position som i 1993
Afslutning på Epilogen med hele holdet
Previous slide
Next slide