Østre Gasværk 1994-95

Cast:

Silvan: Søren og Henrik Launbjerg
Adalena: Pernille Petersson
Jabbadoor: Kurt Ravn og Anders Teigen
Atlas: Aage Haugland
Miranda: Nicoline Siff Møller
Salene: Hanne Thordsen
Zan-Zan: Donald Andersen
Koptos: Johnny Jørgensen
Livilla: Mette Lykke Kofoed og Monique Spartalis

Instruktør: Morten Grunwald
Koreograf: Zitta de Fries

Benny havde en plan. Altså Benny fra Olsen Banden, som i 1994 mest gik under navnet Morten Grunwald og som var teaterdirektør for Østre Gasværk Teater i København. Han fik overtalt de tre bagmænd til at Atlantis skulle opføres i den gamle gasbeholder på Østerbro, et teaterrum som ikke fandtes magen til i hele hovedstaden (og formentlig hele landet). I øvrigt i hård konkurrence med Bellevue, som gerne ville opføre Atlantis i en sæson mere, men Gasværket og Grunwald havde altså de bedste overtalelsesevner.

Det meste af rollebesætningen fra Bellevue flyttede med ind til byen, men der skulle lige lidt flere kendte navne til at lokke teatergængerne. Derfor blev Henrik Launbjerg suppleret som Silvan af sin på daværende tidspunkt mere kendte bror Søren, Ulrik Cold blev afløst af operasangeren Aage Haugland som Atlas, revyskuespilleren Donald Andersen fik lov at sætte sit præg på Zan-Zan, popsangeren Monique Spartalis fik sin musicaldebut som Livilla og sidst men ikke mindst overtog Kurt Ravn rollen som Jabbadoor. Dog ikke mere end at Anders Teigen supplerede Ravn i rollen, samtidig var de øvrige roller stort set besat af de samme som på Bellevue.

Der var premiere i den runde bygning den 18. december 1994, og hvor nerverne måske havde siddet lidt udenpå tøjet hos Spies, Høg og Svanekier året forinden, så var man på lidt mere sikker grund denne gang med hensyn til publikums modtagelse. Og ganske rigtigt, begejstringen fra tidligere kunne stadig holde med den nye opsætning, de nye hovedrolleindehavere og den lille opstramning der var sket af musik og tekster siden Bellevue.

Mens der blev spillet på Gasværket hver aften i et halvt år, gik solister og ensemble i studiet hos Sony Music og indspillede et album med højdepunkterne fra Atlantis. Dette album udkom i april 1995 og fik som den første danske musicalplade nogensinde en guldplade året efter. Samtidig er det til dato det mest solgte soundtrack til en dansk musical.

På baggrund af succesen i vinteren 1994 og foråret 1995 valgte man at forlænge forestillingen med endnu en halvsæson i efteråret 1995, hvilket gav 173 stort set udsolgte forestillinger i træk. Blandt mange andre var også Dronning Ingrid en tur i Gasværket, hvilket dermed fik tilført musicalen den dronning der kun tales om men som ikke eksisterer i historien. Hun fik også lejlighed til at hilse på nogle af de medvirkende backstage, og Atlantis var dermed også leverandør af underholdning til kongehuset.

Programmet
Introduktion
Hil Atlantis
Duellen mellem Silvan og Jabbadoor
Atlas myrdes af Jabbadoor
Koptos og præsterne
Adalena og hendes bejlere
Livilla med Jabbadoor i baggrunden
Bejlerne beundrer Adalena
Hold dig til helte
Miranda og Jabbadoor
De sorte skyer
Komponisten foran Gasværket
Intet i verden kan være så smukt....
Alle andre steder
Fra første sekund
Bejlerne og Adalena
Mordet på Atlas
Kvindeterzet
Salenes død
Atlas og Miranda
Jabbadoor har overtaget i Duellen
Atlas' Elegi
Dronning af Danmark møder Prinsesse af Atlantis
På gensyn med fyrværkeri
Previous slide
Next slide